Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Met behulp van een app worden onzichtbare sporen uit het landshap zichtbaar gemaakt. De begeleide wandeling is een activiteit van de Archeohotspot Boxtel en Archeologie werkgroep van de Heemkunde Boxtel. Het landschap rond Heult is divers met veel bosgebied. Toch zijn er allerlei archeologische en landschappelijke dingen te zien als je gebruik maakt van digitale technieken op je mobiele telefoon. Door gebruik te maken van een speciale app (gratis) en de GPS (positiebepaling), zie je o.a. subtiele hoogteverschillen in het landschap.
Met de telefoon in de hand wandelen we een rondje over Heult waarbij vertelt wordt wat er allemaal te zien is in het landschap. Zo lopen we langs een prehistorische grafheuvel, sporen van de “werkverschaffing’ , sporen van een middeleeuwse weg, een galgenberg en het beekdal van de Dommel.
We starten om 10.00 uur bij de Archeohotspot in het Oertijdmuseum, van daaruit gaan we te voet verder.
De deelnemers krijgen eerst uitleg hoe ze de app moeten gebruiken. Daarbij is het van belang dat je een telefoon abonnement hebt met data. De uitleg is zodanig dat je ook zonder smartphone mee kunt lopen. We lopen over zandpaden en oneffenheden. Trek wandelschoenen aan en evt. regenkleding bij slecht weer. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en is gratis.