VEELGESTELDE VRAGEN


CORONA

Welke maatregelen neemt het Oertijdmuseum tegen het Coronavirus?
Bezoekers maken gebruik van een online datum- en tijdvakreservering, om zo hun aankomst te spreiden. Binnen en buiten is een route gemarkeerd die men dient te volgen. Voor een bezoek aan ons museum heeft u GEEN coronatoegangsbewijs (QR code / CoronaCheck-app) nodig. Heeft u klachten? Blijf dan thuis en neem contact op met het ticketbureau (www.oertijdmuseum.nl/tickets en klik op TICKET SUPPORT) voor het omboeken van uw ticket(s).

Is de horeca open?
Ja, de horeca is geopend. Er is een koffieautomaat aanwezig en er worden voorverpakte sandwiches, ijsjes, koeken, chips, choc-bars, frisdranken, fristi, chocomel etc. verkocht.

Is de museumwinkel open?
Ja, hier kunt u souvenirs kopen zoals  fossielen, knuffels, speelgoed, allerlei stenen en mineralen, boeken etc..


TICKETS EN TOEGANG

Moet ik bij jullie reserveren en hoe doe ik dat?
Ja, voor uw bezoek maakt u een datum- en tijdreservering. Via onze website www.oertijdmuseum.nl/tickets kunt u tickets bestellen en zo een datum en tijdvak reserveren. Dit geldt ook voor abonnementhouders, van zowel Het Oertijdmuseum als haar partnerparken.

Is er nog plaats op de dag en/of tijd dat ik wil komen?
Dit kunt u controleren als u via www.oertijdmuseum.nl/tickets een ticket koopt of als abonnementhouder een datum- en tijdvakreservering wilt plaatsen.

Ik heb een ticket gekocht, maar wil liever op een andere datum komen. Hoe doe ik dat?
Het omboeken van tickets kunnen wij niet zelf. Voor het omboeken van tickets of andere ticket-gerelateerde vragen, graag contact opnemen met het ticketbureau. Ga naar www.oertijdmuseum.nl/tickets en klik op TICKET SUPPORT.

Ik heb een ticket gekocht, maar ik kan deze niet downloaden / ben de mail kwijt etc.. Wat nu?
Voor alle ticket-gerelateerde vragen verzoeken wij u contact op te nemen met het ticketbureau. Ga naar www.oertijdmuseum.nl/tickets en klik op TICKET SUPPORT.

Hoe kan ik voor mijn kind van 0-2 jaar een ticket kopen?
Kinderen onder 3 jaar zijn gratis. Bij het reserveren van tickets kunt u voor kinderen van deze leeftijd een gratis ticket selecteren.

Ik heb een ticket met een tijdslot gekocht, hoelang mag ik in het museum verblijven?
Het tijdslot is vooral bedoelt om de aankomsttijd te regulieren, zodat niet alle bezoekers tegelijk naar binnen willen. Wij stellen verder geen limiet aan uw bezoektijd.

Ik probeer een ticket te kopen voor een maandag, maar dat lukt niet. Hoe zit dat?
Wij zijn op alle maandagen gesloten voor bezoekers, óók tijdens de schoolvakanties. Uitsluitend op 2e Paasdag, 2e Pinksterdag en 2e Kerstdag is het museum op maandag geopend.

Mag ik mijn huisdier meenemen naar het museum?
Huisdieren worden niet toegelaten in het museum, en ook niet in het buitengedeelte.

Ik wil alleen het buitengedeelte bezoeken. Krijg ik dan korting?
Wij verkopen uitsluitend tickets waarmee zowel het binnen- als buitengedeelte bezocht kan worden. Er wordt dus geen korting gegeven als u enkel het buitengedeelte bezoekt.

Mijn kinderen willen alleen even in de speeltuin komen spelen. Mag dat?
De speeltuin is een extra service die wij aan onze bezoekers bieden. Hiervan kunt u dus alleen gebruik maken als u een ticket voor ons museum heeft.

Is de Museumjaarkaart geldig bij het Oertijdmuseum?
De Museumjaarkaart en overige kortingskaarten zijn bij ons niet geldig.

Hoe kan ik een kinderfeestje reserveren?
Mail naar contact@oertijdmuseum.nl of bel 0411-616861 om een datum en tijd vast te leggen.


TOEGANKELIJKHEID

Is het museum rolstoel-vriendelijk?
Het museumgebouw en de tuin zijn goed begaanbaar voor rolstoelen. In het gebouw is een lift aanwezig waar u gebruik van kunt maken.

Is het museum kinderwagen-vriendelijk?
Het museumgebouw en de tuin zijn goed begaanbaar voor kinderwagens. In het gebouw is een lift aanwezig waar u gebruik van kunt maken.

Mag mijn bolderkar mee het museum in?
Nee, bolderkarren zijn niet toegestaan. Indien gewenst kunt u bij de balie een museum-bolderkar huren. Deze kan gebruikt worden tijdens uw bezoek aan het buitengedeelte (tuin en bos) van het museum.


BEREIKBAARHEID

Wat kost parkeren?
Bij het museum kunt u gratis parkeren. Indien het parkeerterrein vol is, wordt u verzocht op een parkeerplaats in de buurt te parkeren (op loopafstand).

Hoe zijn jullie te bereiken met het openbaar vervoer?
U kunt met de trein naar Station Boxtel. Vanaf daar is het ongeveer 20 minuten lopen naar het museum.
Ook is er de mogelijkheid om vanaf het station met de buurtbus 203 naar halte De Ketting te gaan. Deze halte bevindt zich op 500 meter afstand van het museum.